PYTANIE:
Na podstawie art. 2 ust. 1 i art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 6 września 2001 r. o dostępie do informacji publicznej (Dz. U. z 2016 r. poz. 1764 ze zm.) proszę o udostępnienie informacji w następującym zakresie:
1. Ile kontroli produktów spożywczych przeprowadzono przez Waszą Stację Sanitarno-Epidemiologiczną w sklepach spożywczych, na terenie miasta i przynależnych gmin w 2019 roku?
2. Ile kontroli produktów spożywczych przeprowadzono przez Waszą Stację Sanitarno-Epidemiologiczną w sklepach spożywczych, na terenie miasta i przynależnych gmin w 2020 roku?
3. Ile próbek żywności pobrano, łącznie w latach 2019-2020 w związku z w/w kontrolami?
4. Ile próbek żywności pobranych w latach 2019-2020 zawierało substancje szkodliwe w ilości wykluczającej ich przydatność do spożycia?
5. Czy Wasza Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna wykonuje badania pod kątem zawartości glifosatu w produktach spożywczych?