Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Świebodzinie ul. 30 Stycznia 5

poszukuje kandydatów do pracy na stanowisko:

 

stażysty/ młodszego asystenta/asystenta

w Sekcji Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia

Liczba wolnych stanowisk pracy: 1 – umowa o pracę

Adres urzędu: ul. 30 Stycznia 5, 66-200 Świebodzin

 

Zakres zadań wykonywanych na stanowisku pracy m.in.:

1. Sprawowanie nadzoru nad:

- bezpieczeństwem i jakością zdrowotną żywności (w tym warunkami produkcji, transportu, przechowywania i sprzedaży żywności),

- warunkami żywienia zbiorowego (w tym dzieci i młodzieży w jednostkach systemu oświaty, osób starszych, pacjentów w szpitalach i w zakładach opieki zdrowotnej),

- warunkami zdrowotnymi produkcji materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością,

poprzez:

- przeprowadzanie kontroli sanitarnych w zakładach zlokalizowanych na terenie powiatu świebodzińskiego,

- podejmowanie działań w ramach systemów wczesnego ostrzegania o niebezpiecznej żywności (RASFF),

- pobór próbek żywości, materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością do badań laboratoryjnych,

- prowadzenie postępowania administracyjnego i egzekucyjnego w administracji.

2. Sprawozdawczość z działań podejmowanych przez Sekcję Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia.

3. Prowadzenie rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej.

 

Wymagania związane ze stanowiskiem pracy:

- wykształcenie wyższe (przydatne w Inspekcji Sanitarnej); preferowane: technologia żywności i żywienia człowieka, biotechnologia, zarządzanie i inżynieria produkcji żywności, dietetyka lub kierunki pokrewne;

- rzetelność, terminowość;

- odpowiedzialność, dokładność;

- umiejętność obsługi urządzeń biurowych;

- dobra znajomość obsługi komputera (Pakiet Office);

- umiejętność pracy w zespole i organizacji pracy własnej;

- posiadanie obywatelstwa polskiego;

- doświadczenie w pracy na podobnym stanowisku będzie dodatkowym atutem.

 

Wymagania konieczne:

- znajomość podstawowych aktów prawnych obowiązujących w Inspekcji Sanitarnej;

- znajomość ustawy Kodeks postępowania administracyjnego;

- dobra znajomość obsługi komputera (pakiet Microsoft Office, MS Excel, MS Word);

- znajomość przepisów z zakresu ochrony zdrowia;

- komunikatywność, dyspozycyjność;

 

Wymagane dokumenty:

Osoby zainteresowane, spełniające wyżej wymienione wymagania, proszone są o składanie ofert zawierających:

- curriculum vitae,

- list motywacyjny,

- kserokopię (skan) dokumentów potwierdzających spełnienie wymagań niezbędnych w zakresie wykształcenia,

- kserokopię (skan) dokumentów potwierdzających spełnienie wymagań niezbędnych w zakresie doświadczenia zawodowego / stażu pracy

na adres e-mail Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. , ePUAP: /PSSE_w_Swiebodzinie, osobiście lub pocztą.

W ofercie prosimy o dopisanie klauzuli:

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z ustawą z dnia 10 maja 2018 roku o ochronie danych osobowych (Dz. Ustaw z 2018, poz. 1000) oraz zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO)).

 

Termin i miejsce składania dokumentów:

Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna

30 Stycznia 5, 66-200 Świebodzin

 

Dokumenty należy składać w terminie do 17.11.2023r. w kopercie z dopiskiem:

aplikacja na stanowisko stażysty/ młodszego asystenta/asystenta

w Sekcji Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia

Metryka dokumentu

Podmiot / osoba odpowiedzialna: WSSE w Gorzowie Wielkopolskim
Publikujący: Kamil Bartoszewicz
Ostatnia modyfikacja: Kamil Bartoszewicz 2024-01-26 11:18:25

Rejest zmian

Wersja Zmodyfikował Data Status
5 Kamil Bartoszewicz 2024-01-26 11:18:25
Edytowano
4 Kamil Bartoszewicz 2023-11-15 10:35:54
Edytowano
3 Kamil Bartoszewicz 2023-11-02 09:19:08
Edytowano
2 Kamil Bartoszewicz 2023-11-02 09:18:46
Edytowano
1 Kamil Bartoszewicz 2023-11-02 08:35:00
Utworzono